BABAMASSZÁZS OKTATÁS

______________________________________

Baba Patika

Prevenciós szemlélet

A módszer segítségével a baba áthalad a megfelelő mozgásfejlődési skálán. Szülői közreműködéssel minden csecsemőkori mozgásmintát elegendő minőségben és mennyiségben gyakorolhat, így a fejlődési elakadások és hiányosságok elkerülhetők. Nem marad ki a kúszás a mászás, a baba megtanulja tartani a fejét hason fekvésben, és remélhetőleg nem áll fel és indul el túl korán. A masszázs mozgás ezzel a prevenciós szemléletmóddal, az ép idegrendszerű csecsemők korai fejlesztő módszerének tekinthető.

 

 

 

 

Egészségmegörzés és masszázs

 

 

A BBMM magában ötvözi az orvosi, pedagógiai és pszichológiai tudományok legújabb eredményeit, valamint a 2550 éves keleti masszázskultúra hagyományait és szemléletmódját. 
A babamasszázs a szülői érintés szeretetteljes erejével fokozza az energiapályák működését, beindítva a szervezet regeneráló, vitalizáló, öngyógyító folyamatait. Ezt az önmagában is csodálatos masszázstechnikát összekapcsoltuk a tudományos mozgásfejlesztés fogásaival.

 A BBMM Babamasszázs előnyei 

 

 

 

Bárhol elvégezhető, nincs különösebb eszközigénye. A babamasszázs gyógyító erejénél fogva kiegészíthet bármilyen orvosi eljárást, fokozza azok hatását, a betegségek kellemetlen tüneteit enyhíti. Bármelyik terápiás módszerrel összeegyeztethető, kiegészíti azok jótékony eredményeit. Kellemes hatásaival kompenzálja más terápiák esetleg fájdalmas ingereit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikksorozat - BabaPatika 

A Baranyi Babamasszázs, egy baba-mama barát korai fejlesztő módszer. Simogató babamasszázzsal és játékos mozgatásokkal a szülő rávezeti a gyermekét a helyes mozgásfejlődésre, együtt élvezhetik a mozgás örömét, és eközben megalapozzák az intelligencia kibontakozását.

 

A mozgásfejlesztésben egyre több lesz az aktív elem, hiszen a baba sokat és szívesen mozog. 
Minden érdekli, egyre pontosabb a látása és a hallása, és amit észrevesz, azt kíváncsian figyeli és meg szeretné fogni. Azért észleli a világot, hogy mozoghasson, és azért mozog, hogy újabb dolgokat észlelhessen. Számára ez játék, nekünk viszont tudnunk kell, hogyan irányítsuk, és hogyan segítsük a babát ebben a játékos tanulási folyamatban. 
Miután háton fekvésben megmasszíroztunk és átmozgattunk minden testrészt, játékos segítséggel bíztassuk a gyermeket, hogy minél többször forduljon mindkét irányban. Annak ellenére, hogy a baba már önállóan is képes megfordulni, a forgás gyakoroltatása fontos része a fejlesztésnek.

 

Fél éves kor előtt a baba immunrendszere kialakulatlan, ezért főleg a hidegebb, csapadékosabb hónapokban gyakoriak a légúti megbetegedések. 
Ebben az életkorban várhatók az első fogak kibukkanásának előjelei. A fogzás kellemetlen, sokszor fájdalmas tünetei az egész családot megviselik. Olyan masszázsterápiás módszereket mutatunk be, amelyekkel kiegészíthetjük a gyógykezeléseket, felgyorsíthatjuk a gyógyulást, vagy csökkenthetjük a fogzási fájdalmakat. 

 Cikksorozat - Baba Patika 

A harmadik hónapban megtörténik a csoda, a baba visszamosolyog az édesanyja becézgető hangjára, mosolyára és megjelenik egy új érzelem, az öröm, amit egész testével kifejez. Még szorosabbá válik a kapcsolat a baba és a mama között. Eddig a testi érintés adta kettejük számára az összetartozás élményét, ezután azonban a lelki kapcsolatteremtés is lehetővé válik a hangok és az arckifejezések útján.

 

Az első önálló helyváltoztatás az oldalra fordulás és a teljes megfordulás. Ennek megtanulása nem mindig egyszerű feladat. Segítsük a babát, hogy sikerélményt szerezzen, és jó kedvvel törekedjen ő is az önálló forgásra.

 

Minden testtáj átmozgatását megelőzi annak masszázsa. Ha a baba beteg, lázas vagy csak éppen rossz a kedve, hagyjuk a mozgásokat és koncentráljuk a gyógyításra és a hangulatjavításra. 

Néhány speciális masszázsterápiás fogással gyors javulás érhető el. 

 

Cikksorozat - BabaPatika 
BBMM módszerrel az 1-2 hónapos babákért 

Közös nyelvünk az érintés. Egy újszülött baba mozdulatai az első hónapban még nem akaratlagosak, hanem ösztönösek. Testtartása nagyon hasonló a magzati helyzethez. Ezért az újszülött babánkat az első hetekben inkább masszírozzuk, a mozgatások csak fokozatosan kapcsolódjanak be a fejlesztési folyamatba. 

 

Fontos, hogy a babamasszázs elején néhány simogató, megnyugtató mozdulatot tegyünk, hogy a baba érezze a kezünk melegét, a kezünkön átsugárzó szeretetenergiát. A hangulat legyen fesztelen, mindenki érezzen kedvet a mintegy 10-15 perces masszírozáshoz.

 

Baba mozgatásának meghatározott a sorrendje: fej, karok és lábak. Az óvatos mozgatásokat megelőzi az adott testrész átmasszírozása. Minden gyakorlatot ismételjük meg néhányszor. Közben figyeljünk, hogy a baba jól érezze magát, és kellemes élményeket szerezzen.

 

Cikksorozat - Baba Patika 
A korai fejlesztő módszerek bemutatása II.

Legfontosabb a gyermek 

 

A korai fejlesztő módszer megválasztásakor fontos szempont a gyermek problémájának pontos diagnosztizálása, személyiségének feltérképezése, életkora, a család szükségleteinek és lehetőségeinek megállapítása. Nem csak a gyermek eltérő fejlődését kell meglátni, hanem a gyermeket magát és vele együtt a családot is.

 

Különböző módszerek, eltérő hatások

Sajnos nem minden terápia sírásmentes, de a cél érdekében néha ezt is muszáj vállalni. Vannak azonban játékos, kevésbé kötött módszerek, ezeken a foglalkozásokon minden gyerek jól érzi magát és nagyokat kacagnak.

 

BBMM, a szeretet erejével

A BBMM olyan különleges korai fejlesztő módszer, amely bármilyen más terápiával kiegészíthető. A szülők otthonukban végezhetik a saját időbeosztásuk szerint, és meghitt, vidám perceket tölthetnek együtt a gyermekeikkel, közben mégis fejlesztik segítik a fejlődést, felgyorsítják a gyógyulási folyamatot.

 

Közösségi oldalak