BABAMASSZÁZS OKTATÁS

______________________________________

Koraszülöttek

Koraszülöttek azok a 8 hónap előtt született csecsemők, akik a 24. és a 37. terhességi hét között jönnek a világra. Magyarországon az összes várandósság 8-12 százaléka koraszüléssel végződik. Évente kb. 8000 kisbaba születik a betöltött 37. terhességi hét előtt, sajnos a számuk egyre nő!

Régebben az élve születés alsó határa a betöltött 28. hét volt.

1995-ben ezt a 24. hétre szállították le. Ez azt jelenti, hogy az orvosoknak a 24. hét után világra jött csecsemők megmentéséért mindent meg kell tenni.

A koraszülött babák fejlődése, alkalmazkodása szempontjából messze nem elhanyagolható szempont a szülők lelkiállapota, hite sem. A legtöbb hazai intézményben semmilyen speciális program, segítő szakember nem foglalkozik a kismamák, szülők támogatásával.

PIC 

A Perinatalis Intenzív Centrum olyan intenzív osztály, ahol a születés körüli időszakban létrejött kórállapotokat, betegségeket látjuk el. Méhen belül fejlődési rendellenességek, a megszületés előtti hetekben létrejött fertőzések, a szülés alatt keletkezett kórállapotok (magzatvíz-, meconium-aspiráció, oxygénhiányos állapotok) ill. a koraszülöttek ellátása történik itt. A súlyos légzési és keringési elégtelenség kezelése gépi lélegeztetéssel, keringéstámogató gyógyszerekkel, mesterséges táplálás, vércsere, koraszülöttek szem-elváltozásának kezelése lézer-műtéttel- mindezen beavatkozásokhoz a neonatológus szakorvosoknak intenzív szakasszisztens nővérek segédkeznek.<p>Magyarországon 21 PIC működik.

Masszázs és masszázsterápiák

Egyre több gyermek küzd az első 3 évben valamilyen mozgásfejlődési, beszédfejlődési elmaradással. Ezeket a problémákat a legtöbb esetben a szülők veszik észre. 
Ha a gyermekek nem kapják meg időben a számukra legjobb fejlesztést vagy terápiát, akkor az iskola megkezdésekor vagy az alsó tagozatosban még mindig megkésett idegrendszeri fejlődési tüneteket mutatnak. Ezek a tünetek rányomják bélyegüket a tanulási képességekre, hátrányos helyzetbe kényszerítve így az egyébként jó adottságú gyermekeket. 
A 0-3 éves korú gyermekek gyorsabb ütemű fejlődést érhetnek el egy kisebb intenzitású fejlesztéssel, míg ugyanez az eredmény az iskolás korú gyermekek esetében sokkal több energiát és időt igényel. 
Egyesületünk célja, hogy minél korábbi életszakaszban nyújtson megsegítést a hozzánk forduló gyermekeknek és családjaiknak, de a későbbi életszakaszban levő gyermekek számára is tudunk hatékony segítséget nyújtani. 
Mi nem csak a gyermek problémáját látjuk, hanem a probléma mögött a gyermeket is.

Közösségi oldalak