BABAMASSZÁZS OKTATÁS

______________________________________

Aromaolajos Masszázs

Thai Aromaolajos Masszázs 

A képzés alatt hasolóan, mint thaiföldön a folyamatokan masszázságyon tanuljuk, de a gyakorlottabb masszőrök, a földön is végezhetik. Ez bár nehezebb a masszőr számára, ha nem rendelkezik elég rutinnal, jobban egybevág a thai masszázs filozófiájával, hogy egy szinten vagyunk a pácienssel.

Hatásai elég összetettek,többféle távhatást is elérhetünk. Serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést és ellazítja az izomzatot. A hatás a megfelelő olajok megválasztásával fokozható. A vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal, terápiás kezelés is elérhető.
Az aroma olajok megválasztása attól függ, hogy mi a célunk a masszírozással. 
Amikor relaxációs céllal végezzük, akkor általában levendula vagy rózsaolajat, kamilla kivonatot használunk. 
Ha frissíteni akarunk, pezsdítőbb olajokat használunk, mint pl.: rozmaring vagy eukaliptusz olaj. 
Az olajok gyógyító, lazító hatása akkor érvényesül igazán, ha a masszázst követően pár óráig nem zuhanyozunk le. 
Az illatanyagok rezgéssugarakat bocsátanak ki magukból, amelyek közvetlenül is terápiás hatással bírnak.

Thai aromaolajos masszázs

  A Thai Olajos Masszázs hatási egy orvos tanítvány tollából...

Háziorvosként széles körű panaszokkal fordulnak hozzám pácienseim. Szakmai praxisom során egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy minden szervi betegség, tünet oka valamilyen megoldatlan lelki konfliktusra vezethető vissza. Ennek szellemében, ha valódi gyógyulást akarunk elérni, akkor a tüneti kezelésen kívül ezekre a lelki problémák javítására is fókuszálnunk kell. Ezek közül az egyik legjelentősebb probléma a stressz, amelyet a 21. század dolgozó embere teljesen természetesnek fogad el, hiszen mindannyiunk életében kisebb-nagyobb fokban jelen van. Nem fordítunk viszont kellő figyelmet arra, hogy ha már száműzni nem tudják sokan a stresszt, legalább annak káros hatását csökkentsük. Ennek egyik módja a rendszeres relaxáció, kikapcsolódás, masszázs, wellness, séta, sport, olvasás, valójában bármi, ami az egyénnek örömet okoz, és ki tudja kapcsolni „kattogó agytekervényeit”.

A masszázs az egyik legkedveltebb wellness módszer, pláne ha ez hosszabb időtartamú. Két óra alatt az egyén teljesen ki tud kapcsolni, ellazul, sőt sokszor el is alszik. Ez napközben hihetetlen többletenergiát tud adni, megnöveli a teljesítőképességet, javul az egyén hangulata, ami kihat természetesen a környezetére, családjára, munkatársaira, tehát gyakorlatilag ilyen apró odafigyeléssel hihetetlen pozitív változásokat tudunk elérni életünkben.

 A két órás thai masszázs közben az ellazulást kellemes relaxációs zene segíti, a használt aromaterápiás illóolajok szinte elbódítják az embert.  A masszázs végén az ember természetesen kissé kábult, de mégis jól érzi magát, friss, energikus. A szubjektív élmény mellett objektívan is látható az „intenzív pihenés” következtében létrejövő pozitív változás a szervezet működésében.

 A praxisomban használt orvosi diagnosztikai módszer, az ESG segítségével látható, hogy a menedzser életstílusú páciens szervezetének stresszhatásra utaló működési zavarai, a 2 órás masszázs hatására hogyan javulnak látványosan, hogyan kezd el a szervezet regenerálódni már mindössze 2 óra alatt! Az eredmény számomra is megdöbbentő volt, mindenesetre a sokunk által ismert teóriát objektíven is alátámasztotta. Megerősítést nyertem így én is, hogy stresszben élő pácienseimnek ajánljam ezt a relaxációs módszert, mert szinte kicserélve érzik magukat a kezelés után.  Dr. Annus Magda

Közösségi oldalak