BABAMASSZÁZS OKTATÁS

______________________________________

Tradicionális Thai Generál Masszázs

A képzés elemei

A képzés során elsajátítható a thai masszázs folyamata és művészete

Thai masszázs művészete

  A képzés első része elméleti oktatás mely során megismerkednek az alábbi témakörökkel: 

 1. Thaiföld és a keleti kultúra, Wat Po- rövid áttekintés 
 2. Masszázstörténete 
 3. Nyomás-, nyomásfokozó technikák 
 4. Kar, könyök, láb használata a masszázs során
 5. Javallatok, ellenjavallatok 

Második része gyakorlati képzés: 

 1. Energia pályák a lábon, karon történő masszázs és technikák 
 2. Lábmasszírozás, kézmasszírozás 
 3. Oldalfekvés, hason fekvés masszázsfogásai 
 4. Kimozgatások, passzív jóga 
 5. Felültetés, energia pályák a vállon és arcon 
 6. Gyakorlati záróvizsga 
 7. Értékelés, zárás 

A képzés ismertetője

Speciális mozgatásokkal az energiacsatornákra hat, a fizikai testen keresztül az energiatestet harmonizálja. A masszázs koreográfiája komplex kezelést biztosít, mely átdolgozza a masszírozott személy energiapályáit, reflexzónáit. Oldja az energetikai blokkokat, ellazítja a testet és a lelket, csillapítja a fájdalmakat, méregtelenít, aktivizálja a vér és nyirokkeringést, valamint a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Így betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. A masszázs eszközt nem igényel, s eredménye azonnal tapasztalható. 

A tanfolyam célja: 

Olyan elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítása, mely segítségével a masszőr egy teljes testet átdolgozó 1,5-2 órás thai masszázst képes adni. 

A tanfolyam felépítése: 

Rövid elméleti bevezető után (energetikai alapismeretek, kultúrtörténet, lelki aspektusok), a gyakorlati órák következnek, melynek során elsajátíthatják a tradicionális thai masszázs 4 pozícióban (elülső, oldalsó, hátsó és ülő) történő masszírozásának koreográfiáját.

A masszázsról bővebben

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van: a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegyünk, a lábujjaktól a fejtetőig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. 
Nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszírozunk. Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadulunk a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érzed magad. 
A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz. 
Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegyünk, a lábujjaktól a fej búbjáig. 
Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. 
Nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térdel, talppal és könyökkel is masszírozunk. 
Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadulunk a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érzzük magunkat. 
A masszírozást a földön végezzük. Ennek az a filozófiai oka, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. De ez egyben megkönnyíti a masszírozást, mert így nem az erőnket, hanem a saját testsúlyát és technikai elemeket használunk. 
A thai masszázs a test egészében futó tíz láthatatlan energiavonal elméletén alapszik. 
Ezeknek a vonalaknak és pontoknak a masszírozásával képesek vagyunk kezelni jó néhány betegséget, és csökkenteni a fájdalmakat. 
Több nyújtó gyakorlatot is végzünk a kliensen, melyeket úgyis hívhatunk, hogy alkalmazott hatha jóga, vagyis alkalmazott fizikai jóga. A nyújtó-feszítőfogásokkal valamennyi ízületet és izomcsoportot átdolgozunk, megszüntetjük az izületekben lévő energiablokkokat. A masszázs lényege, hogy a különböző testrészek gyúró, simogató, nyomkodó, kezelésével a szervezetben olyan ingereket váltunk ki, amelyek a betegségeket, fájdalmakat képesek megszüntetni, de legalábbis enyhíteni. 
A vér és a nyirokkeringést serkentő masszázs eredménye a koncentráció és a teljesítőképesség javulása, a stressz-oldás, és az izomsejtek gyorsabb regenerációja. 
Hatóterületei az izmok, az izületek, a kötőszövet, a vegetatív idegrendszer, a belső szervek, a vérkeringés, az energia vonalak és az energiapontok. 
Relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, ellazító, feszültség- és fájdalomcsökkentő, egészségmegőrző. 
A légző- és emésztőrendszerre rendkívül jó hatással van, fokozza a vér- és nyirokkeringést is, javítja a szervezet idegi működését. 
A hintázó mozgás utánozza a koponyai ritmust, ami visszhangzik minden izületben és a gerincben. 
Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.

Közösségi oldalak