BABAMASSZÁZS OKTATÁS

______________________________________

BBMM Baranyi Babamasszázs®

Mi is az a BBMM Babamasszázs®?

Már távoktatásban is tanulható!

A több éves hazai tapasztalatok, valamint az orvos, természetgyógyász és sok más csecsemőkkel és gyermekkel foglalkozó szakember-tanítványaim tapasztalatainak hatásos és teljes ötvözete ez a ma már mindenki számára könnyen tanulható folyamat, amelyet BBMM Babamasszázsként bárki megtanulhat. 

A módszer magában foglalja a nyugati orvostudomány, pszichológia, pedagógia legújabb ismeretanyagát valamint a 2550 éves keleti masszázskultúra hagyományait.  A babamasszázs folyamatához kapcsolódhat a testtájankénti mozgatás, figyelembe véve a baba mindenkori aktuális fejlettségi szintjét.  

Minden más terápiával és orvosi kezeléssel összeegyeztethető, kiegészíti azok eredményeit, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Kellemes hatásai révén kompenzálja más kezelések esetleges fájdalmas ingereit, eljárásait.

Rendszeres alkalmazásával:

  • ·         megakadályozhatók a fejlődési elakadások, lemaradások,
  • ·         megelőzhetők a tanulási problémák
  • ·         kialakul az életkornak megfelelő mozgáskoordináció és a biztos egyensúly,
  • ·         időben leépülnek a primitív reflexek,
  • ·         elősegíthető az izomrendszer növekedése
  • ·         fejleszthető a gyermek testtudata,
  • ·         serkenthető a létfontosságú szervek működése.

 

Thai Baba Masszázsból, hogyan lett BBMM Baranyi Babamasszázs®?

8-10 éve ez a masszázsfajta még egyáltalán nem létezett a Nyugati országokban. A Thaiföldön töltött évek ráébresztettek ennek hiányára és ekkor írtam meg a Könyvemet.

Nem sokkal a Könyv megjelenése után az Egészségügyi továbbképző Intézetben már új egészségügyi továbbképzés lett Magyarországon. Köszönhetően ez akkor oktatási vezetőnek, Horváth Károlynénak! Hála Neki a szakmai körökben gyorsan elterjed! Neves természetgyógyászok és orvosok is elvégezték az alatt a négy évig, míg főként a védőnői célcsoportnak kiírt kreditpontos továbbképzés volt.

Ezek alatt az évek alatt a Pető Intézetbe is folyamatosan minden héten jártam a tanítványaimmal masszírozni. Rengeteget tanultam a tanítványaimtól és a Pető Intézetes gyermekektől és a konduktoroktól. Egyre jobban érdekelt és szinte szenvedéllyé vált kutatni a megoldást, a jobbítást, hogy minél több gyermeken lehessen segíteni. Lassan „szakértővé” váltam a fejlesztő módszerek tekintetében.

Sajnos azonban láttam azok hibáit is. Mennyire nehéz önindított mozgásra rávenni egy sérült gyermeket. Milyen megterhelés ez a család számára. A masszázs viszont minden módszert támogatott, a gyermek ellazultak, sokkal könnyebb volt számukra a mozgás. A szülők is boldogan alkalmazták, mert végre tudott tenni valamit saját maga is a gyermekéért, amely javított az állapotán. Saját önértékelésén is segített, már nemcsak a „miért pont velünk történik” gyötrődés volt, könnyben megismerte a gyermekének fizikai adottságait is a rendszeres érintés által.

Ezek az élmények számomra is hatalmas erőt és energiát adtak. Néha bizony túl is lendült a dolog és közben sok révvágány is akadt. Aztán szépen lassan letisztult a dolog és a megelőzés kapta a fő szerepet. Hisz bármennyire is sok rászoruló sérült gyermek van azért mégis az egészséges gyermek vannak sokkal többen. Azt is láttam az évek folyamán, hogy egy egészséges gyermeknek sem a megfelelő a mozgásfejlődése.

Mára egy átlagos család élet megváltozott. Nemigen van olyan háztartás ahol ne lennének túlterhelve a csecsemők érzékszervei. Folyamatosan ingereknek vannak kitéve, ami persze érdeke, de elvonja a saját testének felfedezéséről a figyelmet! A földre is ritkán rakják le őket a szüleik játékok és különféle játszó alkalmatosságok nélkül. Azt hiszem ez kár is taglalni, hisz mindenkinek ismerős a helyzet.

Az eredmény pedig? Büszkén mondják a szülők, hogy milyen hamar felállt! Igen csak e közben kimaradt a kuszás és mászás, vagy nem elég ideig tartott. Ezzel sajnos a keresztezet mozgásminták vesztek el! Ennek pedig hosszútávon komoly hátrányai lesznek. Tanulási nehézségek, testséma nem meglelően fog működni.

Sok éve tanítok felnőtteknek masszázsképzést és bizony még náluk is meg lehet mondani, hogy ki az, aki nem mászott csecsemő korában.

A fő hangsúly tehát a módszer kialakításában a megelőzésé lett! Itt és most az első egy év mozgásfejlődésének a kiszolgálás a masszázzsal! Nem túlfejlesztve, hanem a megfelelő adott sorrend figyelembevételével. A módszerben több van természetesen, de azt a szakemberek így is tudják és használják is.

A másik fontos dolog ami még a masszázs mellett szól, hogy amikor egy család felismeri, hogy a gyerekkel probléma van, akkor igyekszik minden módszert és tanácsot elfogadni és kipróbálni. Sokszor láttam, hogy egyik nap erre a másik nap már egy másik módszerre viszik a gyereket. Ekkor csak arra nem gondolnak, hogy ez a váltogatás többet árt, mintha semmit nem tenne, csak masszírozná. De ha már így van legalább egy állandó dolog a masszírozás legyen ott a napi menetben. 

Ebben a masszírozásban nem az izomzat "gyurásán" van a hangsúly, hanem a test energiáit aktivizálja. A keleti gyógyító filozófia azt hirdeti, hogy léteznek a testnek bizonyos működési törvényei, melyeket az egészség megtartása, illetve az elveszett egészség visszaszerzése érdekében figyelembe kell venni. A természet alapvető törvényének tanítását alapul véve a babamasszázs beindítja a test, a szervezet öngyógyító mechanizmusait. Segít a már meglévő betegségek legyőzésében, de ami még fontosabb, megelőzi a betegségek kialakulását.

Ha a gyermek egészséges, akkor az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz. 

A babamasszázsnál csak a hüvelykujjnyomás és tenyérnyomás technikát alkalmazzuk. A masszázs folyamata a 10 fő energiavonal mentén történik. A ritmikus akupresszúrás nyomásokkal az energiablokkok feloldódnak és a test energiái felszabadulnak. Beindul a test öngyógyító mechanizmusa. A masszázs segíti a mozgásfejlődést és minden szerv működésére jótékony hatással van.

A babamasszázs olyan lehetőség, amelyet bármelyik szülő megtanulhat és - a gyermek igényeit és visszajelzéseit figyelembe véve - napi rendszerességgel alkalmazhat. Az így együtt töltött idő a nap fénypontja lehet. A betegségek kellemetlen, esetleg fájdalmas tüneteinek kezelése, ezáltal a babák közérzetének, hangulatának javítása minden szülő számára fontos feladat. Hiszen minden édesanya és édesapa fájdalmas együttérzéssel és aggodalommal éli meg gyermeke betegségeit.

A terápiaként végzett babamasszázs segít az allergia, álmatlanság, asztma, bőrbetegségek, emésztési problémák, hasfájás, légúti megbetegedések, fogzási tünetek, lázas állapotok enyhítésében és gyógyításában.

Együttműködve az orvossal vagy egyéb szakemberrel a szülők maguk is bekapcsolódhatnak a gyógyító folyamatba, mert a Baranyi Babamasszázs jól kiegészíti a különböző gyógyászati és terápiás eljárásokat, felerősíti azok hatását.

Védjegyzett képzés! 

Szabadalmi hivatal: 195 311

Nem azért védjegyzett képzés, hogy ne másolják, hanem azért hogy pontosan ezt másolják. Ne merevedjen le a folyamat és adódjanak hozzá a tapasztalatok, és épüljenek be a képzésbe. 

 

 

 

Baranyi Ágnes

THAI MASSZŐRÖK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETÉNEK elnöke.

Oktatási vezetőként tanítok elsősorban az Egyesületünk stúdiójában és oktatási központunkban.

Természetgyógyász Alternatív Mozgás és Masszázs Terapeota vagyok. A masszázsokkal már több mint 40 éve foglalkozom. Kezdetben kozmetikusként dolgoztam majd a fizikoterápiás ismertekkel bővítettem a hagyományosnak mondható kezelési eljárásokat.

Három évet éltem (2003-2006) Thaiföldön, a családommal együtt. Bangkokban a Wat Po-i Traditional Medical School minden masszázs kurzusát végigjártam. A Tradicionális Thai Masszázson kívül képesítést szereztem a speciális lábmasszázs, az aromaterápia valamint a bébi- és gyermekmasszázs szakterületén. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Wat Po iskola mellett, Thaiföld egyik legjobb masszázs mesterétől is tanulhattam. Később a mester munkatársaként Thaiföldön a terápiás technikákat és a masszázs fogásait oktattam.

Ezt a tevékenységet Magyarországon is folytatom, már az ország minden részén van tanítványom. Köztük több Magyarországon élő thai is. A képzéseket folyamatosan indítjuk, és a thai masszázs minden fajtáját elsajátíthatják a tanfolyamainkon.

A legbüszkébb a bébi és gyermek masszázs újszerű hazai kidolgozására vagyok. 

A keleti emberek sokkal egészségesebben élnek és gondolkodnak. A keleti gondolkodás és orvoslás lényege, hogy soha nem egy betegség tünetet néznek vagy kezelnek, hanem a teljes embert.

A bőrön keresztül már régóta közvetítem azt, szeretet-energiát, amely fokozza a masszázs hatását. A gyógyítás ettől sokkal jobban működik. Amikor a Pető Intézetben az egyik kisfiú azt mondta "Ági ne vedd el még a kezed mely olyan, mint egy kályha", akkor igazából az én szívemet melegítette meg én csak egy kővetítő voltam. Köszönet mondok minden nap azért, hogy ezt csinálhatom. 

Azt gondolom legalábbis így kéne lennie, hogy a felnőtt képzés arról szól, hogy mi oktatók és hallgatók egymástól tanulunk. Mindenki tud valami olyasmit, amit senki más. Az, hogy épp melyik oldalon vagyunk csak a hely, és a téma határozza meg.

A Pécsi tudományegyetem szereztem három humán diplomámat, többek közt felnőttoktatási szakértő vagyok és a grafológia és gyermekrajz elemzésből készített szakdolgozatom a szakmai körökben is elismert.

Felgyorsult életünkben egyre többen ismerik fel azt, hogy változtatni kell az életmódunkon és a betegségek kezelésén. A nyugati világban a betegség egy félelmetes ellenség, nyűg, átok. A több ezer éves keleti orvoslás szerint a betegség ajándék, amely figyelmeztet arra, hogy valamit nem végeztünk, nem végzünk jól életünk valamely területén.

A keleti orvoslásban nincs gyógyíthatatlan betegség, a gyógyulás megfelelő módszerek, megfelelő motivációk kérdése és a szorgalmas, következetes munkáé.

Távoktatás lehetőségről érdeklődjön!

Baranyi Ágnes: 06 70 627 2232

Vagy e-mailben: agi0510@gmail.com

 

 

Közösségi oldalak